Babbelarij

Uitwisseling over jeugdwerk

Zaterdag 11 mei 2019

Het concept

De Babbelarij is een uitwisselingsevenement voor instructeurs en beroepskrachten komende uit verschillende jeugdwerkorganisaties. Het vindt minstens tweemaal per jaar plaats. In de Babbelarij worden verschillende onderwerpen aangeboden waarvan je telkens één onderwerp kiest om gericht op in te zoomen. Nadien kan je nog gezellig napraten met een drankje erbij.

Stip zaterdag 11 mei 2019 alvast aan in je agenda voor de volgende editie van onze Babbelarij!

Onderwerpen
(klik op een onderwerp voor meer info)
 • Coaching in jullie organisatie

  Vanaf de animatorcursus tot een ervaren instructeur. Iedereen kan wel coaching gebruiken. Hoe beter mensen worden gecoacht, hoe sneller ze kunnen ontwikkelen en hun volle potentieel kunnen benutten. Goed gecoachte vrijwilligers gaan zorgen voor meer kwalitatieve kampen en cursussen. Een leuke extra is dat ze er ook nog loyaler door worden. Heeft jouw organisatie het optimale coachingstraject al uitgewerkt?

 • Durven afstappen van oude systemen: vernieuwing brengen in je organisatie

  Hoe meer ervaring, hoe makkelijker je dit tegenkomt. Hoofdanimatoren, instructeurs en stafmedewerkers hebben vaak moeite om oude werkwijzen, spelen of systemen te veranderen. Deze manier werkt toch ook goed? Uiteraard moet je niet veranderen om te veranderen. De kunst is net om de gulden middenweg te vinden tussen gewoontes behouden en de nodige ruimte te geven voor verandering. Hoe zorgen jullie voor voldoende vernieuwing/verbetering in jullie organisatie?

 • Inhoudelijk luik van een hoofdanimatortraject

  Voor de invulling van het traject hoofdanimator legt de Vlaamse Overheid heel wat richtlijnen op. Binnen die lijnen kunnen organisaties hun eigen accenten leggen of de indeling organiseren op hun eigen manier om zo de cursus meer en meer te optimaliseren. Op welke aspecten legt jouw organisatie de focus?

 • Verdere vorming voor instructeurs/stafmedewerkers

  Wanneer instructeurs hun attest behalen, stopt of vertraagt vaak hun verdere vorming. Hoe beter een instructeur echter verder gevormd wordt, hoe beter de kwaliteit van de kadervormingen binnen je organisatie. Maar al te vaak wordt onderschat hoeveel een instructeur nog kan bijleren en ontplooien. Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie instructeurs/stafmedewerkers zich blijven ontwikkelen?

Planning
18:30 Onthaal
19:00 Babbelarij
20:00 Pauze
20:30 Babbelarij
21:30 Vrijblijvend napraten
22:00 Einde

Kostprijs
€2 per persoon

Limiet
Max. 50 deelnemers

Locatie

Jeugddienst Stad Gent
Kammerstraat 12
9000 Gent

Ook bereikbaar zonder auto!

Inschrijven

Om deel te nemen aan de Babbelarij vragen we je om op voorhand in te schrijven. Zo kunnen wij zorgen voor een vlot verloop en kunnen we gericht inspelen op jouw noden.